'Κατά συνέπεια στο ανθρώπινο επίπεδο η μέθοδος πλησιάσματος της μιας ψυχής στην άλλη στο πιο στενό επίπεδο αμοιβαίου ενδιαφέροντος αρχίζει να προσεγγίζει τη σχέση της Ψυχής προς το Θεό -οπότε τα ανθρώπινα όντα ως εραστές & επιστάτες & πατέρες φτιάχνουν την Αιώνια Σκηνή. Η οικειότητα αυτή διαρκώς παραβιάζεται από σκληρόκαρδη τρέλα & πολιτική & δουλειές & πολέμους.
   Επομένως ο άγιος είναι ο στενός και τρυφερός φίλος όλων -ο άγιος Φραγκίσκος και τα Πουλιά- που αναγνωρίζει την Αδελφική Αγάπη. Όχι ηθικολογίες, Αγάπη.'


  'Ο αγώνας & Πόνος του Θανάτου είναι μονάχα η Ψυχή που την εξαναγκάζουν να αναγνωρίζει την Τελική της φύση & να εγκαταλείψει τον Ξεχωριστό Ατομικό Εαυτό.
________

   Φτώχεια, πείνα, πόνος επίσης χωρίζουν τη ψυχή από το σώμα, το πρόσκαιρο σώμα, και χρησιμεύουν ως ασκήσεις του Θείου. Αν κι είναι οδυνηρό - κάποιος πρέπει να υποφέρει, ο άνθρωπος ή το βόδι του.
________

   Η ανταμοιβή εκμηδενίζει τον Αγώνα. Ο Θεός είναι Τέλειος.'Άλεν Γκίνσμπεργκ [& Ουίλιαμ Μπάροουζ], Οι Επιστολές του Γιαχέ, μτφρ. Γιώργος Γούτας, εκδ. Απόπειρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου